Mirjam Elferink

Mirjam Elferink is gespecialiseerd in het adviseren en procederen over intellectuele eigendomsrechten (IE), ICT-contracten, (software-)licenties en privacy. Zij is gepromoveerd in het auteursrecht. Mirjam adviseert, doceert en publiceert regelmatig over deze onderwerpen.

Mirjam Elferink

Mirjam Elferink is als advocaat werkzaam geweest bij een groot internationaal advocatenkantoor in Amsterdam en bij een middelgroot kantoor in Enschede. Naast een carrière in de advocatuur heeft Mirjam ook een wetenschappelijke achtergrond. In 1998 promoveerde zij aan de Universiteit Leiden op het proefschrift: 'Verwijzingen in wetgeving. Over de publiekrechtelijke en auteursrechtelijke status van normalisatienormen.” Daarna werkte zij achtereenvolgens aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en het Centrum voor Intellectueel Eigendomsrecht van de Universiteit Utrecht.

Mirjam staat een diversiteit aan ondernemingen bij, van innovatieve start ups tot aan grotere ondernemingen en overheden. Daarnaast procedeert zij namens cliënten onder meer in diverse IE-inbreukzaken en ICT-trajecten. Zij is onder andere lid van de door de Orde van Advocaten met een kwaliteitskeurmerk toebedeelde specialisatieverenigingen Vereniging voor Intellectuele Eigendom Proces Advocaten (VIEPA): www.viepa.nl en de Vereniging Privacyrecht Advocaten (VPR-A): www.vpr-a.nl.

Tevens is zij lid van de Vereniging voor Auteursrecht (VvA) en de Vereniging Privacy Recht (VPR).

Hoe zien anderen Mirjam

Mirjam is deskundig, gedreven en enthousiast. Haar werkwijze is oplossingsgericht met oog voor de belangen van de cliënt. Zij is betrokken en bouwt graag een goede relatie op met haar cliënten.